Home Second Wind Even voorstellen Reacties Agenda Locaties en contact Nieuws Links

 

 

Training tot KinderTrainer ©


Voor wie?

  • Je werkt als professional met kinderen en/of tieners *.

  • Je wilt trainingen gaan geven aan kinderen of tieners en je hebt behoefte aan scholing in dat vak.

  • Je werkt met kinderen aan hun weerbaarheid, zelfvertrouwen en/of faalangstreductie. Of je wilt dat gaan doen.

  • Je wilt graag met nieuwe werkvormen en materialen leren werken.

  • Je hebt zin in een inspirerende tijd, uitwisseling met vakgenoten en nieuwe uitdagingen in je werk.

  • En je hebt er geen bezwaar tegen als je zelf ook verder gaat groeien.


Dan is deze training voor jou!


Achtergrond

Als KinderTrainer werk je gericht, met een groepje kinderen (v.a. 8 jaar) of tieners, aan een thema waarmee ze worstelen. In deze training leer je voornamelijk te werken aan weerbaarheid, zelfvertrouwen en faalangstreductie, maar je kan later natuurlijk ook je eigen variant bedenken.

Voordeel van een training is dat de kinderen (of tieners) contact hebben met anderen die hetzelfde moeilijk vinden. Dat geeft ze het gevoel dat ze niet zo 'anders' zijn. Bovendien kunnen ze van elkaar leren en met elkaar oefenen.

Een KinderTrainer werkt anders dan een kindercoach, leerkracht of kinderwerker.
Een KinderTrainer werkt tijdens een training met allerlei gerichte werkvormen. Daarnaast maakt hij/zij gebruik van bijna alles wat er in de groep gebeurt: een deelnemer die steeds niet luistert, een ruzie, iemand die zijn mening niet durft te geven. Het kan direct onderdeel van de training worden. De hele groep leert er van.
De trainingen kunnen daardoor soms best confronterend zijn.

Gelukkig staat daar veiligheid tegenover en zoek je in het programma altijd een balans met luchtigheid en plezier.


Opzet

In de training tot KinderTrainer ben je afwisselend deelnemer en (aankomend) trainer. Je gaat eerst veel werkvormen zelf ervaren en nabespreken. Daarna ga je zelf ook oefeningen geven, met veel ruimte voor feedback. De oefeningen krijg je mee op papier. Naast alle werkvormen is er ook veel aandacht voor trainersvaardigheden en de opbouw van een training.

De oefeningen die je leert zijn vaak beweeglijk of speels. Ze variëren van oefeningen in grenzen, werken met houding en stem tot intuïtie-oefeningen en ontspanning. En van fysieke weerbaarheid tot gedachtekracht. Ook werken we met rollenspelen, diverse kaartspelen, werkbladen en andere succesvolle praktijkgerichte opdrachten.

Elke week krijg je meer tools in handen voor in je praktijk of je werk.

De groep is bewust klein, zo rond de 6 deelnemers, zodat je veel persoonlijke aandacht krijgt en datgene leert dat jij wilt leren.

We gaan, net als de kinderen (of tieners), met regelmaat met dezelfde groep aan de slag. Zo ervaar je daar zelf de voordelen van en leer je waar je op kan letten, als je straks zelf training geeft.

Naast de 12 dagdelen die de training duurt, is er ook een terugkomdag en krijgt iedereen een individuele sessie van 1,5 uur. De inhoud mag je zelf bepalen, in de vorm van advies, observatie of coaching. Net wat je dan nodig hebt.

Na de training kan je zelfstandig aan de slag als KinderTrainer© !


* Als je een andere achtergrond hebt en graag mee wil doen, neem dan even contact met me op!

Reacties

"Ik vond de training heel goed: leerzaam, inspirerend en duidelijk. Er was veel ruimte om dingen te bespreken en het zelf ervaren werkt goed. Het heeft mijn persoonlijke en professionele leven op veel manieren veranderd. Ik ben positiever in alles gaan staan. Ik voel me weerbaarder en sterker. Ben sneller in balans. En ik heb weer iets waar ik heel blij van word. Ik vind je enthousiast, betrokken en duidelijk. Ik vind je een goede trainer met een mooi evenwicht tussen afstemmen met de groep en de leiding nemen. Ga zo door! Bedankt! Het was super!"

"Een duidelijk opgezette training, met ruimte voor deelnemers. Elke week leerden we meer om uiteindelijk zelf een volwaardige training te kunnen geven. Ik vind je een lieve trainer, maar ook iemand die weet waar ze naar toe wil gaan. Je biedt duidelijkheid en veiligheid. De training heeft iets waardevols toegevoegd aan het werk wat ik al doe. Daarnaast ben ik zelf ook meer weerbaar geworden, ook in mijn grenzen aangeven."

"BEDANKT! Ik vond het een fijne, leerzame training. Ik voel me nu zeker genoeg om iets te gaan doen met de training. Ik sta nu steviger in mijn schoenen, maar durf vooral meer van mezelf te laten zien. Ik vind je erg sensitief. Erg prettig. Je staat niet boven de groep, je laat ruimte om te sparren. Ik merk dat je open staat om te leren en dat maakt je flexibel."

"De training vond ik leerzaam, inhoudelijk goed en duidelijk gericht op een doel. Er zit ook veel variatie in, wat het erg boeiend maakt. Het was een erg prettige sfeer om in te werken en te leren. Ik heb veel geleerd over bepaalde trainersvaardigheden, heb veel kennis opgedaan qua oefenstof en het heeft mijn zelfvertrouwen als professional vergroot. Daarnaast zijn er kwaliteiten en tekortkomingen van mezelf waar ik anders naar ben gaan kijken. Ik ben er ook bewuster van geworden. Ik vond het een prettige groep, met open en eerlijke mensen en dat kan ik erg waarderen. Jou als trainer vind ik deskundig, duidelijk, oprecht en betrokken. Je uitleg is helder. De individuele sessie was erg prettig. Aandacht voor jezelf is goed om te hebben als je altijd in een groep functioneert."

Gemiddelde beoordeling deelnemers

8,6

Agenda en praktische zaken