Home Second Wind Even voorstellen Reacties Agenda Locaties en contact Links


Training op Maat

Voor scholen, (welzijns)organisaties en centra voor persoonlijke groei verzorgt Second Wind ook Training op Maat.

Welzijnsorganisaties

Second Wind verzorgde van januari tot en met april 2012 voor Buurtcentrum de Grenspost in Geitenkamp een weerbaarheidstraining, als onderdeel van het project 'de Afvallers voor gezinnen'. In de training voor kinderen leren ze beter voor zichzelf op te komen en wordt hun zelfvertrouwen met de week groter.

Van januari tot juni 2010 verzorgde Second Wind elke week voor Wijkcentrum Klarendal weerbaarheidstrainingen, als onderdeel van de training 'Beat it!' Een training die meiden uit groep 7/8 stevig in hun schoenen laat staan, met zelfvertrouwen naar de toekomst.

Eind 2010 volgde een korte serie 'Beat it! XL', voor die deelnemers die nog een extra steuntje konden gebruiken.

Vanaf januari 2011 zat Second Wind weer in een nieuwe serie Beat it! in Klarendal en vanaf maart 2011 ook in Wijkcentrum de Hommel in St. Marten.

In het najaar van 2009 gaf Second Wind in opdracht van Wijkcentrum Klarendal (Stichting Rijnstad) een vervolg op een brugklastraining.

In oktober 2009 konden de kinderwerkers van Stichting Rijnstad in een workshop proeven aan de trainingen, door middel het doen van verschillende oefeningen en onderlinge uitwisseling.

 

Scholen

Vanaf maart 2010 verzorgde Second Wind een weerbaarheidstraining voor de Annie MG Schmidtschool in Arnhem.

In het voorjaar van 2009 verzorgde Second Wind voor de Christelijke Basisschool de Meene in Zelhem een weerbaarheidstraining voor meiden uit de hoogste groepen. In het najaar volgde opnieuw een training voor meiden en ook een voor jongens. Vanaf september 2010 is de training ook toegankelijk voor leerlingen van de Schildersoordschool en OBS Jan Ligthart in Zelhem. Ook in 2011 kon Zelhem weer op Second Wind rekenen.

Second Wind verzorgde voor de Sint Maartenschool in Nijmegen een workshop weerbaarheid voor de meiden van de hoogste groepen. De Sint Maartenschool geeft gespecialiseerd onderwijs aan leerlingen met een lichamelijke en/of meervoudige handicap en langdurig zieke kinderen.

Voor het Rijn IJsselcollege in Arnhem ontwikkelde en verzorgde Second Wind een workshop weerbaarheid voor de eerstejaars MBO-studenten sociaal cultureel werk in het kader van een themaweek 'De Veilige School'.

 

Centra voor persoonlijke groei

Second Wind werkte samen met Kasteel de Schans,  cursuscentrum voor persoonlijke ontwikkeling en bezieling, in Belgisch Limburg. Second Wind ontwikkelde en verzorgde daar het Tiener Avontuur, een afwisselend programma voor tieners: avontuur, natuur, plezier en een vleugje spiritualiteit.

Klik hier voor meer foto's.


Ook interesse?

Denk je ook aan een training of workshop i
n jouw eigen school, buurthuis of trainingscentrum?
Neem gerust vrijblijvend contact met me op voor de mogelijkheden. Of kom naar de gratis kennismakingsworkshop!