Home Second Wind Even voorstellen Reacties Agenda Locaties en contact Links


Ouderworkshop: hoe help ik mijn kind voor zichzelf op te komen?


Je zou het je kind zo gunnen: stevig in zijn of haar schoenen, met zelfvertrouwen en plezier de wereld in! Aardig en krachtig tegelijk.
Met fijne vriendschappen, een leuke schooltijd, inspirerende activiteiten en thuis lekker in zijn/haar vel.


Maar de praktijk is soms anders. Bijvoorbeeld:

- Je kind komt huilend thuis uit school: het mocht vandaag weer niet meedoen met een spel in de pauze. De volgende dag heeft het buikpijn als het tijd is om naar school te gaan.

- Een vriend(in) wil graag afspreken, maar je kind/tiener heeft eigenlijk niet zo'n zin. Maar zegt toch 'ja', om de ander niet te kwetsen. Of omdat hij/zij niet weet hoe je dat dan zegt. Duidelijk, maar toch ook vriendelijk en respectvol. Hoe doe je dat?

- Je puber vindt het moeilijk om weerstand te bieden aan (groeps)druk om te roken, drinken of drugs te gebruiken.
Of om zichzelf te zijn, ookal is dat soms anders dan hoe de anderen zijn of doen.

Jij probeert te luisteren en tips te geven, maar het lijkt niet echt aan te komen. Of het werkt niet genoeg.
Je zou graag meer handvatten krijgen om je kind hierin verder te kunnen begeleiden. Samen met andere ouders die dat ook lastig vinden! Die ook kinderen of tieners hebben die gevoelig, onzeker of verlegen zijn. Of het moeilijk vinden stevig in hun schoenen te staan in de -soms harde- wereld waar ze dagelijks in vertoeven.

In deze workshop leer je meer over weerbaarheid en de ontwikkeling daarvan. Je gaat ook zelf aan de slag met oefeningen rondom grenzen en weerbaarheid. Daarnaast is er veel ruimte voor uitwisseling onderling en tips voor thuis. De situaties die jij (of je kind) lastig vindt, kunnen directe oefenstof worden in de workshop, zodat je het geleerde eenmaal thuis meteen in de praktijk kan brengen.


Agenda en prijzen