Home Second Wind Even voorstellen Reacties Agenda Locaties en contact Links


'Even' voorstellen

"Wat is mijn talent?" vroeg ik me als onzekere puber wel eens af. "Jij bent goed met mensen," zei mijn moeder dan. Pff, wat had ik daar nou aan… Ik wilde ook wel mooi kunnen zingen of dansen, snel kunnen zwemmen of steengoed in wiskunde zijn.

Ja, ik kon intens genieten van het contact tussen mensen, was gefascineerd door gedrag, wilde op mijn 11e al een cursus 'kindertekeningen analyseren' volgen, paste vanaf mijn 13e op bij een aantal gezinnen in de buurt, begeleidde vanaf mijn 17e zomerkampen voor kinderen en tieners en gaf op de middelbare school geregeld adviezen aan leraren die het moeilijk hadden met de klas of zichzelf. Verder was ik al heel jong bezig met mijn eigen ontwikkeling en bewustwording. Ik was daarin leergierig en vroeg wijs. Maar was dat een talent?!

Inmiddels weet ik dat dat zo is en ben ik er erg blij mee!

Natuurlijk ging ik na de middelbare school een studie doen waarmee ik iets met mensen kon! En nog een, en nog een…

Een jaar Toegepaste Psychologie, een studie Culturele en Maatschappelijke Vorming, een Holistische therapieopleiding en werkervaring in kinderopvang, recreatie, welzijn en onderwijs, brachten uiteindelijk een schat aan kennis en ervaring samen in Second Wind.

Ook volgde ik de training tot Trainer Rots en Water, in onderwijs en welzijn zeer bekend. Hoewel er een aantal elementen hetzelfde zijn, zijn er ook veel verschillen tussen mijn weerbaarheidstrainingen en de Rots en Water training.

In de trainingen en coaching die ik geef, komen vaak onderdelen terug van dingen die ik ooit heb gedaan: theater, dans, expressie, ontspanning, yoga, verdedigingssporten. Met mijn enthousiasme, openheid, betrokkenheid, spontaniteit en af en toe even lekker gek doen, geef ik mijn eigen draai aan de trainingen en coaching die ik geef. We werken aan serieuze thema's, dus pittig wordt het af en toe ook wel. Ik zoek daarin altijd de juiste balans.

Mensen voelen zich meestal snel op hun gemak bij mij. Ik ben gezegend met een groot inlevingsvermogen en intuïtie. Bovendien kan ik kan me van mijn kinder- en tiener- en adolescentenjaren niet alleen heel veel herinneren, ik weet nog hoe het voelde.
In combinatie met mijn ervaring als ouder en als therapeut, kan ik hierdoor veel voor mensen betekenen en daarnaast een brug zijn tussen ouder en kind.

'Worden wie je bent' is waar ik in essentie mee bezig ben in training & caoching: wie ben jij, waar heb jij behoefte aan, waar word jij blij van, hoe kan je dat aanpakken?

Maar daarvoor zitten vaak allerlei gevoelens in de weg: onzekerheid, angst, verdriet, boosheid, gebrek aan zelfvertrouwen en niet op durven komen voor jezelf. Gelukkig kan je daarmee aan de slag! En dat is vaak nog leuk ook! ;-)

Ik kan je daarbij helpen, met training of coaching. Maar zonder jou kan ik niks. Jouw inbreng is voor mij belangrijk. Jij bepaalt of we ergens mee door gaan of niet, jij vertelt wat je wil leren. Natuurlijk zal ik je wel regelmatig over drempels heen proberen te helpen, want daar groei je juist van. Maar jij bent het belangrijkste. Als iets voor jou echt te snel of teveel is, dan doen we het niet. Of anders! :-)

Naomi Steinen